2015. január 23. 07:53 - Steve123

Miért kezdtem?

Katolikus miséken a szentbeszéd általában érthetetlen és unalmas. Tisztelet a kivételnek. Tivadar atya tudott úgy beszélni, hogy volt eleje és vége a beszédének, nem próbált filozófiai magasságokba emelkedni, a mise végén el tudtam mondani miről is volt szó. Elvileg a papok tanulnak szónokolni fogalmazni, de általában ez nem látszik. Ráadásul nem is csak a kortól függ, fiatal pap is beszél úgy, hogy az egyszerű hívek nem tudják követni.

Tudom, hogy nem egyszerű feladat ez. Úgy kell beszélni, hogy mindenkinek tessék. Egyszerre kell figyelni a tartalomra és az előadásmódra. Sokszor rohannak egyik helyről a másikra és nincs is idejük készülni. Ráadásul én is voltam már úgy, hogy a fejemben nagyon ott volt, hogy mit akarok, de a számon csak nyökögve jöttek ki a szavak. Mégis úgy gondolom, hogy jobban kell szerepelniük a jelen papjainak. Ha annyiszor mondom magamnak, hogy jobban tudnám, akkor itt az ideje, hogy néhány bibliai részt megpróbáljak értelmezni.

http://szentiras.hu/SZIT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://modernbiblia.blog.hu/api/trackback/id/tr347100153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása